O nas


- Blagovna znamka Alpski biser
- O izdelkih
- Mila
- Temelji, poslovna načela, prepričanja

 

 Smo družinsko podjetje. Že dobro desetletje pridobivamo znanje in izkušnje s področja kozmetike, nege telesa in zdravja. Naši izdelki so rezultat vlaganja v znanje na tem področju.

Nahajamo se v Bohinju. Navdih črpamo iz narave, njenih lepot in danosti. Imamo svojo zeleno zemljo - glino, ki je izkopana pri nas, sušena na soncu po postopku, ki ga veleva tradicija in prav ta biser narave pripomore h kvaliteti izdelkov.

 

Idejni vodja naravnih izdelkov sem Tanja Kuhar. Po končani kozmetični izobrazbi sem nadaljevala šolanje v poslovnih smereh, a vseskozi vlagala v izobraževanje in delo na področju kozmetike, nege ter zdravja. Največji izziv, ki mi vedno znova daje še več motivacije, so dobri rezultati pri odpravljanju in s tem izboljšanje problematičnih stanj na koži. Stik z naravo me navdihuje z novimi idejami, ki jih vnašam v zasebno kot tudi poslovno življenje.

Skozi leta se spreminjamo, kot tudi naš pogled na življenje in na vse kar doživimo. Naše usmerjene namere se izpopolnjujejo, tisto k čemer stremimo pa raste. Jaz sem z vsakim dnem bližje naravi. Ko mislim, da že »vse« vem se mi odpre novo področje. In prav kozmetika ima tukaj pri meni prav posebno mesto.

Blagovna znamka Alpski biser

Naša vizija je delovati v sožitju z naravo. Smo del narave in narava je del nas. Narava nam veliko da in mi ji hvaležno vračamo. Od tod smo leta 2015 črpali navdih za idejno zasnovo naše blagovne znamke ALPSKI BISER.

 

O izdelkih

Naši izdelki so popolnoma naravni. Sestavine so skrbno izbrane in ekološke, recepture so plod večletnega raziskovanja, dela in truda na področju negovanja problematične kože (akne, mozolji), uvele, gubaste ter poškodovane kože, zaradi zunanjih vplivov in tudi stanj, ki jih povzroči naše psihično neravnovesje.

Za vas smo pripravili naravne izdelke, iz ekoloških sestavin, s skrbno izbranimi mešanicami učinkovin za blagodejne učinke različnih stanj kože.

                     VSI IZDELKI SO 100% NARAVNI S CERTIFIKATOM ECOGEA.

                                                         

Ni univerzalnega recepta ali čudežne rešitve za probleme, ki se pojavijo zaradi neharmoničnega delovanja telesa, je pa pot, ki pelje do rešitve, če jo le želimo poiskati in za začetek spregledati pravi vzrok s katerim nam telo javlja svojo stisko. In že sama nega telesa, kože je eden izmed zelo pomembnih elementov, ki pripomore k zdravju.

Koža sestavine direktno vsrka. Ni tako kot hrana, ki gre najprej v želodec, ampak se sestavine vpijejo v kožo in posledice so odvisne od sestavin, ki jih na telo nanašamo.

Naša mila Alpski Biser so narejena po hladnem postopku, ki vsebujejo samo 100% naravna rastlinska olja in masla, naravna eterična olja, naravne učinkovine in našo glino (zeleno zemljo) izpod Alp .

Za začetek vam nudimo Glinena mila v treh tonih, odvisno od učinkovin, eteričnih olj, ki poleg gline milu dodajo globlji (eterični) duhovni pomen. Poleg glinenih mil smo za vas pripravili še:

  • blago milo, ki je primerno tudi za dojenčke;
  • ogljeno milo, ki poleg izredne funkcije vezave nečistoč deluje tudi blažilno in pomirjevalno, k čemur prispeva eterični nivo mila;
  • čokoladno milo, ki ima poleg izrednih sposobnosti 100% kakava na kožo, tudi spodbujevalni učinek na limfo in
  • sončno milo, ki pomaga pri vnetnih stanjih in pripomore k bolj zdravemu videzu.

Olja in masla, ki jih naša mila Alpski Biser vsebujejo so 100% naravna, s certifikatom o ekološki pridelavi.

Glino pridobivamo iz neokrnjene narave, sušimo jo na soncu, kot veleva tradicija pridelave, do oblike, ki je primerna za uporabo. Glino lahko uporabljate kot masko ali oblogo za različne potrebe, kar je odvisno od vašega stanja, želja, potreb. Več o glini si preberite v zavihku GLINA.

Naši izdelki vsebujejo le naravne sestavine!

IZDELKI NE VSEBUJEJO: formaldehida, polietilen glikola (PEG), parabenov (methil, propil, butil, etil), mineralnih olj in parafina, natrij lauril sulfata (SLS) , propilen in butilen glikola, benzoin peroksida, gensko spremenjenih organizmov, sintetičnih barvil in dišav.

 

Izkušnje o problemih, ki ste jih ali jih premagujete lahko zapišete v zavihek kontakt. Na podlagi vaših izkušenj bom blog redno dopolnjevala. S tem se strinjate, da vaše izkušnje lahko objavim. Če tega ne želite in vas zanima samo svetovanje, to napišite zraven sporočila. S tem bomo v pomoč vsem, ki se soočajo z različnimi težavami.

 

Mila

Mila kožo očistijo, odstranijo vodotopne in olje topne snovi. Velika večina izdelkov na trgu je problematična zaradi sintetičnih primesi in prav ta škodujejo zdravju. Za boljše razumevanje si preberite zavihek o naravni negi kože.

Naši izdelki vsebujejo najboljša masla, olja in eterična olja brez dodanih sintetičnih sestavin.

Tisti izdelki na trgu, ki poudarjajo kakršne koli učinke in vsebujejo sintetične sestavine, so škodljive za kožo in posledično telo. Če se spomnimo kako je zgrajena koža, da kapilarna kri potuje do srca, se lahko zamislimo, kako pomembno je na kožo nanašati naravne surovine. Na navedene učinke na proizvodih , ki jih kupujete priporočam, da si najprej preberete sestavine. Pomembno je, da so surovine naravne, čiste in neoporečne.

VSE SUROVINE PRIHAJAJO IZ VIROV , KJER NARAVNE DANOSTI IZKORIŠČAJO NA TRAJNOSTNI NAČIN BREZ AGRESIVNE OBDELAVE TAL IN UNIČEVANJA NARAVNEGA EKOSISTEMA.

NAŠE SESTAVINE SO EKOLOŠKO PRIDELANE / PRIDELAVA KMETIJSKIH PRIDELKOV, ŽIVIL. TO JE POTRJENO S CERTIFIKATOM O EKOLOŠKI PRIDELAVI, KATEREGA IZDAJA CERTIFIKACIJSKI ORGAN BUREAU VERITAS (SI-EKO-003). 

__________________________________________________________________________

 

Temelji, poslovna načela, prepričanja

Varovanje okolja smo postavili v ospredje; to je naš temelj na katerem gradimo. Vse sestavine, ki jih uporabljamo so naravne in ekološke, njihov izvor je jasno določen in sledljiv. Uporabljamo surovine z ekološkimi certifikati o ekološki pridelavi, izdelki pa so zasnovani tako, da je učinkovitost surovin v izdelkih na najvišjem nivoju.

Glavno vodilo pri izdelavi naravne linije izdelkov je kvaliteta izdelkov za zdravo, negovalno in blažilno nego telesa.

Kvalitetne izdelke za zdravo nego kože želimo približati vsakomur, ki ima željo negovati svoje telo na naraven način. Kvaliteta ne pogojuje cene. Tukaj  želimo preseči model modernega časa o tem, da zdravo, kvalitetno in prijazno naravi ter človeku predstavlja luksuz. 

Vsi izdelki so registrirani, potrjeni s poročilom o varnosti kozmetičnega izdelka, z vsemi določili, ki jih veleva EU Uredba (ES) št.1223/2009.

Glina je preizkušena v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano. Ocena ustreza določilom uredbe o kozmetičnih izdelkih (Uradni list RS, št. 61/2013).

Usmeritev

V prihodnje bomo našo ponudbo razširili z naravnimi izdelki za nego kože (telesa, obraza) v skladu z našo poslovno filozofijo in usmeritvijo. Vsi izdelki temeljijo na:

  • izkušnjah in delu s problematičnimi stanji na koži;
  • izkušnjah pri delu na starejši, zreli koži;
  • in stiku, kjer smo/in še vedno v ospredje postavimo negovanje ter vzpostavitev ravnovesja.

Obstoječo ponudbo bomo sproti dopolnjevali in vas obveščali o novostih.

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja trgovine na spletni strani www.alpskibiser.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Alpski biser upravlja podjetje Trila d.o.o., Zoisova ulica 51, 4264 Bohinjska Bistrica, davčna številka: SI52568105, matična številka 6013074000, ki je tudi ponudnik e-poslovanja (v nadaljevanju prodajalec).

S potrdilom nakupa kupec potrjuje, da se strinja s pogoji poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med prodajalcem in potrošnikom.

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba artiklov spreminja.

Cene: vse cene so končne cene, vključujejo DDV in strošek pakiranja.

Načini plačil: Po povzetju, po predračunu, plačilo s kreditno kartico in plačilo preko Paypal računa.

Dobavni rok je do pet delovnih dni ali če dogovor temelji na predhodnjem dogovoru s kupcem, če so želje razlikujejo od dobavnega roka. O kakršni koli izredni spremembi se prodajalec zavezuje predhodnje obvestiti kupca o možnostih izbire.

Dostava se obračuna ločeno. Cene se zaradi modela spletne prodaje lahko spreminjajo. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Naročilo je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Vračilo blaga:

Kupec ima pravico v 12-ih dneh po prevzemu blaga blago vrniti prodajalcu. Kupec je dolžan sam kriti stroške, ki nastanejo pri vračilu nakupa. S tem se kupec zaveže obvestiti prodajalca o vzroku in namenu vračila, ter k vračilu priložiti račun. Vračila z odkupnino prodajalec ne sprejema.

Napačna uporaba izdelkov: (Podjetje Trila d.o.o.) prodajalec ni odgovoren za posledice, ki nastanejo zaradi napačnega pristopa in ravnanja z izdelki na internetni strani alpskibiser.si.