Koža - ogledalo naše duše


Koža ni le ogledalo naše duše, temveč simbolizira tudi povezavo med notranjim in zunanjim svetom.

Globoka misel, dejstvo, ki ga bomo podkrepili s stavkom, ki je meni zelo ljub, preprost in resničen: koža je iskrena in naša čustva ter odzive na posamezne situacije razkriva veliko nazorneje, kot nam je morda všeč,. Res je, navsezadnje naša srca ljubijo resnico, ljubezen in tisto nekaj več, kar nam bogati duhovno življenje.

Težave s kožo so danes razširjen pojav. Sama bi rekla, da to sovpada z načinom življenja in ločenostjo s složnostjo, kjer vsak izmed nas najde tisto nekaj več, tako za duhovno, kot fizično regeneracijo.

Vsi se kdaj pa kdaj spopadamo ali smo se z različnimi "kapricami", ki so prišla v različnih obdobjih življenja: puberteta, izpiti, čas učenja, nova zaposlitev, preobrati v družinskem življenju, a temu se reče življenje. Dokler se tega ne zavedamo, igramo zanimive vloge, a to ne pomeni nič slabega. S tem smo se/se srečujemo vsi. Situacije postavimo nad nas same, posledično pa se to izraža na zdravju, imunskem sistemu, energiji, volji, z eno besedo bi lahko rekli duhovno in fizično neravnovesje.

Dokler se ne naučimo popolnoma sprejemati sebe, svojega življenja, tukaj in zdaj, takšnih obdobij ne bo konca. A verjemite - vse to mine, kot tudi problemi s kožo, ko se pričnemo poslušati, sebe, svoj glas iz globine in ko stopimo v korak z naravo in njenimi danostmi.

Torej še dvomite, da psihično neravnovesje ne vpliva na vašo kožo? Ste že slišali, da izgledate tako kot se počutite?

Ampak...vem, zanima vas, kako si pomagati takrat, ko nam telo javlja stisko, ko kapricam ni konca, ko se stanja na koži ponavljajo vi pa ne znate iztopiti iz začaranega kroga.

Korak za korakom.

Pomembna je zmernost, da ne delamo prevelikih rezov. Kot drugo je pomembno, da se zazremo v vsa področja življenja in ozavestimo svoja vedenja, vzorce, navade, razvade, pri čemur je najbolje, da si izdelamo seznam, kajti le tako ozavestimo vse tisto, kar lahko zaradi navad, ki jih imamo ostane prekrito. 

Tretji korak je skrb za telo. Potrebno je paziti, da se ne usmeri vse energije samo v to področje življenja, saj s tem pogosto izgubimo zdravo motivacijo in iskro, ki nas pripelje do te tako pomembne odločitve. Vse kar si je potrebno zapomniti je zmernost, zmernost, zmernost,. Začeti je potrebno z majhnimi koraki. Z majhnimi koraki in vztrajnostjo  motivacija narašča, ker se počutje postopoma izboljšuje.

Najboljši učitelj pri tem je narava. Pri tempu v katerem smo na splošno preobremenjeni si je potrebno odtrgati čas za sprehode v naravo, učenje pravilnega dihanja, kratke meditacije med sprehodom, preprosto za začetek zaživeti v trenutku, ki nas poveže z občutkom polnosti, življenja, in navda z voljo!

Tudi pri negovanju telesa, kože je pomemben pravi pristop, z zdravo mero naravnih negovalnih sredstev. Mila kot naša, kožo dobro očistijo in blagodejno vplivajo na kožo, najbolj pomembno pa je, da je na dolgi rok koža zdrava, za naraven ten ni pogoj nadaljnja nega,. Nadaljnja nega je namenjena nadaljnjemu negovanju kože telesa npr. zaradi temperaturnih razlik pozimi, izsušene kože poleti  (sonce), a to naj ne predstavlja problema brez katerega se ne počutimo dobro (vezanje kože, lise, suha povrhnjica, ipd.). Potrebovali boste veliko manj dodatnih pripravkov, vlažilnih krem in podobnega, saj jih boste uporabljali z usmeritvijo, namenom čemur so namenjena že od samega začetka.

Pomemben je predvsem zdrav pristop, zmernost in uporaba naravnih izdelkov. To, da se spomnimo in pomislimo kaj je čemu namenjeno in kaj resnično potrebujejo,. Sliši se zelo preprosto in ko se enkrat odločimo, da bomo tako živeli so rezultati navdihajoči.